01 22 07 16

 

  20 липня 2016 року в Черкаській області при  підтримці Посольства Франції в Україні,  компанії “Євраліс Семенс Україна” та Асоціації виробників молока  відбувся  День французької молочної ферми в Україні. 

 Даний захід вже вдруге об’єднав на базі СТОВ “Ломовате” (с. Сагунівка, Черкаська область) провідні компанії з виробництва насіння, сільськогосподарської техніки, технологій для молочної скотарства та підприємства і фермерів, які здійснюють виробництво молока в Україні.

Із вступним словом з нагоди відкриття заходу звернувся генеральний директор  компанії “Євраліс Семенс Українa”, який розповів про успішну історію співпраці компанії з СТОВ “Ломовате” з 2009 року.

Радник з питань сільського господарства Посольства Франції в Україні Ніколя Перен у своїй доповіді наголосив на успішність співпраці французьких інвесторів з підприємствами Черкаської області. 

Ніколя Перен зазначив, що французькі компанії здійснюють не лише інвестиції, але дозволяють впровадити сучасні моделі організації аграрного бізнесу в Україні.

Голова Всеукраїнської аграрної ради Андрій Дикун звернув увагу на сучасні тенденції розвитку молочної галузі України в умовах зростаючої глобальної конкуренції, що вимагає виходу на нові ринки збуту. 

Учасники “Дня французької молочної ферми” мали змогу ознайомитися з системою організації роботи молочної ферми підприємства, на якій утримується на даний час понад 740 дійних корів. 

Впровадження сучасних підходів з організації виробництва дозволили підвищити середньодобові надої до 28-30 кг в літній період, що дозволяє реалізувати великі партії молока для потреб компанії “Данон Україна”. 

На демонстраційному полі підприємства учасники заходу дізналися про специфіку та сучасні технології вирощування нових гібридів кукурудзи, соняшнику, сої та сорго, які пропонуються споживачам  компанія “Євраліс Семенс Українa”. Особлива увага на демонстраційному полі зверталася вирощуванню гібридів силосної кукурудзи за допомогою концепції “Milk Power”.

Наступний етап експозиції  полягав в ознайомленні з роботою сучасних агрегатів сільськогосподарської техніки компанії “Kuhn”, які використовуються для заготівлі сіна. Використання агрегатів  компанії “Kuhn” дозволяє істотно підвищити продуктивність праці і здійснювати ефективну заготівлю кормів. 

Завершальна частина заходу полягала в демонстраційному шоу найкращих корів голштинської породи, які утримуються у СТОВ “Ломовате” .

Участь у заході “День французької молочної ферми” прийняв викладач кафедри економіки підприємства, інновацій та дорадництва в АПК імені І.В. Поповича Дмитро Соломонко. 

 

load page 0.044981 second, load CPU 0