Факультет харчових технологій та біотехнології

 

Декан, доктор ветеринарних наук, професор    Паска Марія Зіновіївна

Заступники декана:

доцент,  кандидат технічних наук  Драчук Уляна Романівна

доцент   Коваль Галина Михайлівна

асистент  Білик Оксана Ярославівна

____________________________________________________________________________________________

<НОВИНИ>     <ПРО ФАКУЛЬТЕТ>

ЗВ’ЯЗКИ

 

Міжнарожні зв’язки

ـ Угода про науково-технічне та культурне співпрацю між ЛНУВМтаБТ імені С.З.Ґжицького (Україна) та Лодозською політехнікою

ـ Угода про співпрацю між Інститутом сільськогосподарської та харчової економіки (м. Варшава) та ЛНУВМтаБТ імені С.З.Ґжицького 

ـ Угода про науково-технічне та культурне співпрацю між ЛНУВМтаБТ імені С.З.Ґжицького (Україна) та Могилівським державним універсісетом продовольства 

ـ Меморандум про співпрацю міжАлматинським Технологічним Університетом (м. Алмати, Казахстан) і ЛНУВМтаБТ імені С.З.Ґжицького 

ـ Договір про співпрацю між Щецинським університетом(м. Щецин) і ЛНУВМтаБТ імені С.З.Ґжицького

ـ Договір про міжнародне співпрацю міжНаціональною вищою школою інженерів харчової промисловості та сільськогосподарського виробництва (ENITIAA-Oniris)(м. Нант) та ЛНУВМтаБТ імені С.З.Ґжицького 

ـ Договір про співпрацю ЛНУВМтаБТ імені С.З.Ґжицького і Каунаським гуманітарним факультетом Вільнюського університету (Литва) 

ـ Договір про співпрацю між Пряшівським університетом (м.Пряшів, Словаччина) і ЛНУВМтаБТ імені С.З.Ґжицького 

ـ Договір про співпрацю між Технічним університетом Молдови (м. Кишинів, Молдова) і ЛНУВМтаБТ імені С.З.Ґжицького 

ـ Договір про співпрацю між ЛНУВМтаБТ імені С.З.Ґжицького та Казахським національним аграрним університетом (Казахстан) 

ـ Договір про співпрацю між Установою освіти Гродненським державним аграрним університетом (м. Гродно, Республіка Білорусь) і ЛНУВМтаБТ імені С.З.Ґжицького

ـ Угода про співпрацю в галузі науки і освіти між ЛНУВМтаБТ імені С.З.Ґжицького та Установою освіти «Білоруським державним аграрним технічним університетом» (БДАТУ) (м. Мінськ). 

ـ Договір про співпрацю між Установою освіти «Брестським державним технологічним університетом» та ЛНУВМтаБТ імені С.З.Ґжицького. 

ـ Угода про співпрацю з Університетом економіки міста Вроцлав у рамках програми «ЕРАЗМУС+» і ЛНУВМтаБТ імені С.З.Ґжицького. 

ـ Угода про співпрацю між Університетом рольнічим міста Кракова (Польша) і ЛНУВМтаБТ імені С.З.Ґжицького.

 

Кафедра технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів тісно співпрацює із вітчизняними та міжнародними промисловими підприємствами.  Викладачі часто проводять практичні заняття на переробних підприємствах, зокрема:

 

- ЗАТ «Львівський жиркомбінат» м.Львів, 

- «Агротем»,м.Стрий Львіської області.

- ТзОВ «Росана, м. Рогатин, Івано-Франківська обл.,

- Хінкель-Когут с.Березень Львівської області, Городоцькогго району,  

- ТзОВ «Килина», Львівска обл.,

- «Щирецькі ковбаси» смт. Щирець, Пустомитівський район, Львівська обл. 

- ВАТ «Барком» (відомий як «Родинна ковбаска»), Львіська обл.,

- ЗАТ «Пустомити м’ясо» м. Пустомити, Львівська область, 

- АПГ «Пан Курчак», Волинська область

- «Миронівський хлібопродукт» м.Київ, тощо.

 

НАУКОВА РОБОТА СТУДЕНТІВ:

 Керівництво студентами переможцями олімпіад, які одержали нагороди: 

2013

Ромашко І.С.: 

Панащук Олена, 4-й курс, ФХТЕ, призер (3-е місце) ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади за напрямом «Харчові технології та інженерія», м. Київ, Національний університет харчових технологій, квітень 2013 року.

2015

Галух Б.І.:

Слободяник Ганна, 4-й курс, ФХТЕ, призер (3-е місце) ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади за напрямом «Харчові технології та інженерія», м. Київ, Національний університет харчових технологій, березень 2015 року.

 

Керівництво студентами учасниками та переможцями конкурсів студентських НДР:

2015

Паска М.З.:

БРАНЕЦЬ Роксоляна, 4-й курс, ФХТЕ, призер (3-е місце) ІІ етапу Всеукраїнської конкурсної науково-дослідної роботи з напряму підготовки «Харчові технології та інженерія», м. Харків, Харківський університет харчування і торгівлі, квітень 2015 року.

2011

Драчук У.Р.

СТАНІСЛАВИШИН Назар  4-й курс, ФХТЕ, учасник ІІ етапу Всеукраїнської конкурсної науково-дослідної роботи з напряму підготовки «Харчові технології та інженерія», м. Київ, Національний університет харчових технологій, лютий 2011 року.

2013

Ромашко І.С.: 

ВОВК Володимир, 5-й курс, ФХТЕ, призер (2-е місце) ІІ етапу Всеукраїнської конкурсної науково-дослідної роботи з напряму підготовки «Харчові технології та інженерія», м. Київ, Національний університет харчових технологій, лютий 2013 року.

2014

Галух Б.І.:

МІЩЕРІНА Софія, учасник 2-го етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук, м. Харків, ХНЕУ, 2014 року.

 

Прізвища студентів, які брали участь у виконанні наукової тематики кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів: 

 

Професор Паска М.З.: 

2011

Масола Т. (V к. 2 г.)

Мартинюк Н. (V к. 1 г.)

Лешко Б. (IV к. 2 г.)

Дацишин М. (IV к. 1 г.)

2012

Антоник С. 

Кичан Л. 

Кухар Г. 

Мартинюк Н.

Слабак Н. 

Бас У. 

Дацишин М. 

Карпин Н. 

Лешко Б.

2013

Решетовський Ю.- магістр, ФХТЕ

Іваницька В.- магістр, ФХТЕ

Конодюк Ю.- 5 курс, 1п/г, ФХТЕ

Белейчик Н.- магістр, ФХТЕ

Швед О.- - магістр, ФХТЕ

Панащук О.- 5 курс, 1п/г, ФХТЕ

Венгель О.- магістр, ФХТЕ

Вовк В.- магістр, ФХТЕ

Борова О.- 5 курс, 1п/г, ФХТЕ

Василів А.- 5 курс, 1п/г, ФХТЕ

2014

Бранець Р. 

Джигін І. 

Абдула С. 

Савка М. 

Панащук О. 

Шаль А. 

Борова О. 

Яцун М. 

Піліч Н. 

Ярмусь-Мельничук В. 

Козелко Я. 

Ходюк А. 

2015

Бранець Р. 

Піліч Н. 

Козелко Я. 

Станіславишин Я

Гелей А.

Іванців Р.

Брездень А.

 

Доцент Ромашко І.С.: 

2011

Антоник С., ФХТЕ,2 курс

Пиріг В., ФХТЕ, 4 курс

Вовк В., ФХТЕ, 4 курс

2012

Масола Т., ФХТЕ, 5 курс

Пиріг В., ФХТЕ, 5 курс

Вовк В., ФХТЕ, 5 курс

Радушевська Т., ФХТЕ, 2 курс

2013

Домарат У., ФХТЕ, 4 курс 

Левчук Р., ФХТЕ, 4 курс

Ніколаєв М., ФХТЕ, 4 курс 

Лисак Ю., ФХТЕ, 3 курс

Школа Г., ФХТЕ, 3 курс

2014

Савшак О., ФХТЕ, 4 курс 

Школа Г., ФХТЕ, 5 курс 

Домарат У., ФХТЕ, 4 курс. 

Левчук Р., ФХТЕ, 4 курс. 

Брездень М., ФХТЕ, 3 курс 

2015

Мельник Т., ФХТЕ, 5 курс

Козелко Я., ФХТЕ, 4 курс

Куса У., ФХТЕ, 4 курс

Герда І., ФХТЕ, 4 курс

Худинець І., ФХТЕ, 2 курс

 

Доцент Драчук У.Р.:

2015

Бранець Р. (IV к., 1 г.)

Тацинець В. (спец., 1 г.)

Гурко Л. (IV к., 2 г.)

Музика Б. (ІІ к., 1 г.)

Насонов Н. (спец., 1 г.).

 

Старший викладач Галух Б.І.:

2015

Міщеріна Софія, 4 курс, ФХТЕ,

Герда Іванна, 4 курс, ФХТЕ,

Куса Уляна, 4 курс, ФХТЕ,

Лисак Юлія, 4 курс, ФХТЕ,

Мельник Тетяна, 4 курс, ФХТЕ,

Балюк Оксана, 4 курс, ФХТЕ,

Комар Віктор, 2-й курс (СП), ФХТЕ,

Савшак Ольга, 4 курс, ФХТЕ,

Білик Іванна, 4 курс, ФХТЕ,

Пархомик Станіслав, 4 курс, ФХТЕ,

Слободяник Ганна, 4-й курс, ФХТЕ,

Басараб Уляна, 2-й курс (СП), ФХТЕ,

Андрейків Євгеній, 2-й курс (СП), ФХТЕ.

 

Старший викладач Басараб І.М.:

2015

Церкевич Н. (спец., 1 г.)

Іванець Г. (спец., 1 г.)

Тимчук О. (спец., 1 г.)

Малех І. (ІІ к., 1 г.)

Дудко Г. (ІІ к., 1 г.)

 

Асистент Молдаванова Л.К.:

2011

Кузьмин А. (ФХТЕ, V к.), 

Пилип’юк І. (ФХТЕ, ІV к.), 

Ланько Ю. (ФХТЕ, ІV к.), 

2012

Магола Х. (ФХТЕ, ІV к.), 

Піняк В. (ФХТЕ, ІV к.), 

Пилип’юк І. (ФХТЕ, ІV к.), 

Ланько Ю (ФХТЕ, V к.), 

2013

Кроншталь О. ( ФХТЕ, ІV к.), 

Хомин Б. ( ФХТЕ, ІV к.), 

Ходюк А. ( ФХТЕ, ІV к.), 

2014

Гуляк Н. ( ФХТЕ, ІV к.),

Рушінець Г.( ФХТЕ, ІV к.), 

2015

Чех В. ( ФХТЕ, ІІІ к.), 

Проць А ( ФХТЕ, ІІІ к.), 

Запотічний Б. ( ФХТЕ, ІV к.), 

Магола Я. ( ФХТЕ, ІV к.).

 

Статті, опубліковані за участю студентів

2011

1. Масола Т., Паска М.З. Підвищення харчової цінності майонезу при використанні сезамової олії // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології.  Львів, 2011.  С. 41-42.

2. Пігурський А., Паска М.З. Порівняльна оцінка якості рафінованих олій виробників Західного регіону // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології.  Львів, 2011.  С. 46-47.

3. Дацишин М., Паска М.З. Дослідження інтенсивності зміни величини рН в яловичині nor, pse, dfd // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології.  Львів, 2011.  С. 52-53.

4. Паска М.З., Маслій О. Підвищення функціональних властивостей майонезу збагачених олією пшеничних зародків / Sesja Naukowa Studenckiego Kola Naukowego Technologow Zywnosci. – 12 kwietnia 2011 r. – Krakow: Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kollataja w Krakowie. – 2011. – C. 135.

5. Мартинюк Н., Паска М.З. Органолептична оцінка варених ковбасних виробів при використанні різних харчових добавок  Студентська наукова конференція ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 19 травня 2011, Львів. – С. 43-44.

6. Пиріг В., Вовк В., Ромашко І.С. Харчові добавки в оліє-жирових продуктах  Матеріали студентської наукової конференції ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 19 травня 2011 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ, 2011.– С. 47-49.

7. Кузьмин А., Молдаванова Л.К. Використання харчових полісахаридів в м’ясній промисловості.  Студентська наукова конференція ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 19 травня 2011, Львів 

8. Пилип’юк І., Молдаванова Л.К. Виробництво сосисок з використанням оболонок з бактерицидним покриттям.  Студентська наукова конференція ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 19 травня 2011, Львів.

2012

1. Паска М.З., Дацишин М. Динаміка показника рН яловичини, залежно від якості м’яса, отриманого з моменту забою та у період дозрівання / Програма і матеріали 78 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді − вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті», 2-3 квітня 2012 р.− К.: НУХТ, 2012.− Ч. 1.− С. 238-239. (0,23 обл.-вид. арк.).

2. Паска М.З., Слабак Н. Техно-хімічний контроль якості яловичини, збагаченої біологічно-активними речовинами / Матеріали міжнародної студентської наукової конференції, Подільський державний аграрно-технічний університет, 14-16 березня 2012 року. − Кам’янець-Подільський, 2012. – С. 276-277. (0,23 обл.-вид. арк.).

3. Паска М.З., Антоник С. Удосконалення технології варених ковбас при використанні  традиційних структуроутворювачів / Матеріали міжнародної студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 20-річчю ФХТЕ), 17-18 травня 2012 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ, 2012.– С.3-4.

4. Паска М.З., Бас У.Р. Удосконалення технології сирокопчених ковбас при використанні страусиного м’яса / Матеріали міжнародної студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 20-річчю ФХТЕ), 17-18 травня 2012 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ, 2012.–С. 4-5

5. Паска М.З., Дацишин М. Удосконалення технології виготовлення напівкопчених ковбас з додаванням соєвого ізоляту / Матеріали міжнародної студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 20-річчю ФХТЕ), 17-18 травня 2012 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ, 2012.–С. 12

6. Паска М.З., Карпин Н. Розробка нових видів кров’яних ковбас при використанні натуральних барвників / Матеріали міжнародної студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 20-річчю ФХТЕ), 17-18 травня 2012 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ, 2012.–С. 17-18.

7. Паска М.З., Кичан Л. Розробка нових видів ліверних ковбас при використанні моркви та кореня селери / Матеріали міжнародної студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 20-річчю ФХТЕ), 17-18 травня 2012 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ, 2012.–С. 20.

8. Паска М.З., Кухар Г. Використання системи НАССР у виробництві вареної ковбаси з додаванням пасти нуту / Матеріали міжнародної студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 20-річчю ФХТЕ), 17-18 травня 2012 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ, 2012.–С. 21.

9. Паска М.З., Мартинюк Н. Удосконалення технології виробництва варено0копчених ковбас при додаванні фісташок / Матеріали міжнародної студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 20-річчю ФХТЕ), 17-18 травня 2012 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ, 2012.–С. 29.

10. Паска М.З., Слабак Н. Технологічні аспекти використання харчових добавок у сирокопчених ковбасах / Матеріали міжнародної студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 20-річчю ФХТЕ), 17-18 травня 2012 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ, 2012.–С. 45.

11. Вовк В., Ромашко І.С. Миючі засоби, їх вплив на організм людини та навколишнє середовище / Матеріали міжнародної студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 20-річчю ФХТЕ), 17-18 травня 2012 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ, 2012.– С. 9-11.

12. Радушевська Т., Ромашко І.С. Цікаво про холестерин / Матеріали міжнародної студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 20-річчю ФХТЕ), 17-18 травня 2012 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ, 2012.– С. 39-40.

13. Бенько Т., Ромашко І.С. Використання природних антиоксидантів у виробництві олійно-жирової продукції / Матеріали міжнародної студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 20-річчю ФХТЕ), 17-18 травня 2012 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ, 2012.– С. 6-8.

14. Пиріг В., Ромашко І.С. Вплив фізико-хімічних чинників на седиментаційну стійкість майонезної емульсії / Матеріали міжнародної студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 20-річчю ФХТЕ), 17-18 травня 2012 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ, 2012.– С. 35-36.

15. Магола Х., Молдаванова Л.К. Використання «Йод-Альгінату» у виробництві на основі м’ясних фаршів.  Міжнародна студентська наукова конференція «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» ЛНУВМ та БТ ім. С.З.Гжицького (присвячена 20-річчю ФХТЕ).– 17-18 травня 2012 р.– Львів, 2012.– С. 26-27.

16. Піняк В., Молдаванова Л.К. Скорочення втрат маси і збереження якості при зберіганні замороженого м’яса і м’ясопродуктів.  Міжнародна студентська наукова конференція «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» ЛНУВМ та БТ ім. С.З.Гжицького (присвячена 20-річчю ФХТЕ).– 17-18 травня 2012 р.– Львів, 2012.– С. 36-37.

2013

1. Борова О., Паска М.З. Вміст пігментів у яловичині із специфічним розвитком автолітичних процесів  Sesja Naukowa Studenckiego Kola Naukowego Technologow Zywnosci, 2 kwietnia 2013 r. – Krakow: Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kollataja w Krakowie, 2013. – Р. 99-100.

2. Решетовський Ю., Паска М.З. Використання шприцювальних розсолів збагачених молочною сироваткою у технології м’ясокопченостей // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 23-24 травня 2013 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З.Гжицького, 2013.– С. 45.

3. Іваницька В., Паска М.З. Розробка нових видів маргарину підвищеної біологічної цінності  при використанні пелюсток троянди // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 23-24 травня 2013 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З.Гжицького, 2013.– С. 62.

4. Конодюк Ю., Паска М.З. Харчова та біологічна цінність оленини // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 23-24 травня 2013 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З.Гжицького, 2013.– С. 63.

5. Белейчик Н., Паска М.З. Органолептичні показники варених ковбас призначених для геродієтичного харчування // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 23-24 травня 2013 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З.Гжицького, 2013.– С. 9-11.

6. Швед О., Паска М.З. Функціонально-технологічні властивості харчових волокон люпину // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 23-24 травня 2013 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З.Гжицького, 2013.– С. 67-68.

7. Панащук О., Паска М.З. Розробка нових видів сирокопчених ковбас мускатного горіха та коріандру // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 23-24 травня 2013 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З.Гжицького, 2013.– С. 40-41.

8. Вовк В., Паска М.З. Сучасні екстрагенти для видобутку олії із рослинної сировини // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 23-24 травня 2013 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З.Гжицького, 2013.– С. 14-15.

9. Венгель О., Паска М.З. Розробка нових видів десертних майонезів при використанні смако-ароматичних добавок // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 23-24 травня 2013 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З.Гжицького, 2013.– С. 61-62.

10. Борова О., Паска М.З. Функціонально технічні властивості м’яса з ознаками PSE та DFD // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 23-24 травня 2013 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З.Гжицького, 2013.– С. 11-

11. Швед О., Паска М.З. Розробка нових видів варених ковбас із використанням харчових волокон люпину // Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених і студентів «Актуальні проблеми розвитку харчових виробництв, готельного, ресторанного господарства і торгівлі», 25 квітня 2013 р. Тези доповідей. – Харків: ХДУХТ, 2013.– С. 105.

12. Василів А., Паска М.З. Розробка нових видів сирокопчених ковбас при використанні нетрадиційної сировини // Матеріали 79 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті». Тези доповідей. – Київ: НУХТ.– Ч.1.– С. 393-394.

13. Домарат У., Ромашко І.С. Використання емульгаторів і структуроутворювачів при виробництві маргарину / Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 23-24 травня 2013 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З.Гжицького, 2013.– С. 22-23. 

14. Левчук Р., Ромашко І.С. Кукурудзяна олія у виробництві майонезу / Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 23-24 травня 2013 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З.Гжицького, 2013.– С. 29-30. 

15. Лисак Ю., Ромашко І.С. Насіння томатів – альтернативне джерело олії / Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 23-24 травня 2013 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З.Гжицького, 2013.– С. 31

16. Пиріг В., Ромашко І.С. Мило-скраб з подрібненою кавою / Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 23-24 травня 2013 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З.Гжицького, 2013.– С. 41-42. 

17. Ніколаєв М., Ромашко І.С. Підкислювачі у рецептурах майонезів / Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 23-24 травня 2013 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З.Гжицького, 2013.– С. 64. 

18. Школа Г., Ромашко І.С. Виноградна кісточка – унікальний продукт для видобутку олії / Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 23-24 травня 2013 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З.Гжицького, 2013.– С. 68-69.

19. Драчук У.Р., Савчук А. Способи виробництва кісткового борошна.  Матеріали студ. наук. конф. ФХТЕ.  Львів, 2013. – С.49.

20. Драчук У.Р., Яцун М. Вплив терміну зберігання на якісні показники «Львівських дріжджів» Матеріали студ. наук. конф. ФХТЕ , Львів, 2013.  Матеріали студ. наук. конф. ФХТЕ.  Львів, 2013. – С.59-60.

21. Галух Б.І., Міщеріна С. Виробництво нових видів майонезів функціонального призначення. // Матеріали міжнародної студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» – 23-24 травня 2013 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ. - 2013. – С.33 – 34.

22. Молдаванова Л.К., Ходюк А. Ефективне і раціональне використання кісток забійних тварин // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 23-24 травня 2013 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З.Гжицького, 2013.– С. 53-54. 

23. Молдаванова Л.К., Кроншталь О.В. Вплив виду використаної сировини і обладнання на кількість металомагнітних домішок в кормовому борошні // Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених і студентів «Актуальні проблеми розвитку харчових виробництв, готельного, ресторанного господарства і торгівлі», 25 квітня 2013 р. Тези доповідей. – Харків: ХДУХТ, 2013.– С. 92.

24. Молдаванова Л.К., Хомин Б. Скорочення втрат м’яса і збереження якості при зберіганні замороженого м’яса і м’ясопродуктів // Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених і студентів «Актуальні проблеми розвитку харчових виробництв, готельного, ресторанного господарства і торгівлі», 25 квітня 2013 р. Тези доповідей. – Харків: ХДУХТ, 2013.– С. 104.

2014

1. Бранець Р., Паска М.З. Перспективи використання нетрадиційної сировини – м’яса голубів // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014.– С. 18-19.

2. Джигін І., Паска М.З. Вплив рослинної добавки калини звичайної на зберігання м’ясного фаршу // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014.– С. 23-24.

3. Абдула С., Паска М.З. Колаген в сучасних харчових технологіях // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014.– С. 29-30.

4. Савка М., Паска М.З., Ромашко І.С. Розробка нових видів напівкопчених ковбас при використанні добавок рослинного походження // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014.– С. 31-31.

5. Панащук О., Паска М.З. Розширення асортименту м’ясних делікатесів із використанням білих грибів // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014.– С. 39-40.

6. Shal A., Paska M. Changing the acid number and peroxidation among of lipids cooked sausages during storage // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014.– С. 40-41.

7. Піяк Н., Паска М.З., Лозинська Г.М. Оргаолептична оцінка варених ковбасних виробів з використанням рисового борошна // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014.– С. 41-42.

8. Борова О., Паска М.З. Коптильні препарати у технології ковбасних виробів // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014.– С. 49-50.

9. Яцун М., Паска М.З. Удосконалення технології гірчичного соусу // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014.– С. 50-51.

10. Піліч Н., Паска М.З. Розробка нових видів соусів-дресингів // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014.– С. 55-56.

11. Ярмусь-Мельничук В., Паска М.З. М’ясо нутрій – харчова та біологічна цінність // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014.– С. 56-57.

12. Козелко Я., Паска М.З. Сенсорні показники якості рослинних олій // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014.– С. 60-61.

13. Ходюк А., Паска М.З. Харчова цінність м’ясної сировини для виготовлення паштетів, паст, фаршів // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014.– С. 65-66.

14. Савшак О., Ромашко І.С. Рослинні олії – джерело альтернативної енергії  Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014.– С. 20-21.

15. Школа Г., Ромашко І.С. Харчова та біологічна цінність гарбузової олії  Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014.– С. 33-34.

16. Домарат У., Ромашко І.С. Скрабові мила з використанням лікувальних грязей  Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014.– С. 43-44.

17. Левчук Р., Ромашко І.С. Жири та олії у складі твердого шампуню  Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014.– С. 53-54.

18. Брездень М., Ромашко І.С. Технічне використання жирів  Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014.– С. 59-60.

19. Драчук У.Р., Балюк О. Використання стабілізаторів та емульгаторів при виробництві майонезу Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014. – С. 24-25.

20. Драчук У.Р., Ніколаєв М. Застосування рослинних компонентів для розширення асортименту мил-скрабів.  Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014. – С. 35-36.

21. Драчук У.Р., Савчук А. Порівняльна характеристика оболонок для виробництва ковбас.  Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014. – С. 46-47.

22. Герда І., Галух Б.І. Функціональні властивості олії з насіння чорного кмину // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 22-23 травня 2014 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ. - 2014. – С. 26-27.

23. Куса У., Галух Б.І. Збагачення майонезів комплексом природних антиоксидантів і біологічно активних речовин // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 22-23 травня 2014 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ. - 2014. – С. 37-38.

24. Лисак Ю., Галух Б.І. Використання нових видів олій у сучасних рецептурах майонезів // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 22-23 травня 2014 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ. - 2014. – С. 48-49.

25. Мельник Т., Галух Б.І. Порівняльна оцінка якості майонезів, виготовлених різними товаровиробниками України // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 22-23 травня 2014 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ. - 2014. – С. 54-55.

26. Басараб І.М., Савчук А.П. Біологічно активні добавки, які уповільнюють псування харчових продуктів // Матеріали студентської наукової конференції ФХТЕ (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 22-23 травня 2014 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМта БТ ім. С.З. Гжицького, 2014 р. – С. 28-29. 

27. Басараб І.М., Шустал О.В. Спосіб виробництва лікувально-профілактичних продуктів із порошком цистозіри // Матеріали студентської наукової конференції ФХТЕ (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 22-23 травня 2014 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМта БТ ім. С.З. Гжицького, 2014 р. – С. 38-39.

28. Молдаванова Л.К., Гуляк Н. Хімічний склад, функціональні властивості та використання м’яса механічного обвалювання // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014.– С. 22-23.

29. Молдаванова Л.К., Рушінець Г. Сучасні пакувальні матеріали для м’яса і м’ясних виробів // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014.– С. 34-35.

2015 

1. Свистун А., Паска М.З. Харчування космонавтів  на міжнародних космічних станціях // Матеріали студ. наук. конф. ФХТЕ. – Львів, 2015. – С. 51-53.

2. Хомяк Ю., Паска М.З. Досягнення харчових технологій у виробництві продуктів спортивного харчування // Матеріали студ. наук. конф. ФХТЕ. – Львів, 2015. – С. 53-55.

3. Духницький В., Паска М.З. Основи раціонального харчування студентів // Матеріали студ. наук. конф. ФХТЕ. – Львів, 2015. – С. 55-57.

4. Гелей А., Паска М.З. Технологічні особливості приготування м’яса грилю // Матеріали студ. наук. конф. ФХТЕ. – Львів, 2015. – С. 57-59.

5. Іванців Р., Паска М.З. Розробка нових видів м’ясних соусів // Матеріали студ. наук. конф. ФХТЕ. – Львів, 2015. – С. 59-60.

6. Станіславишин Я., Паска М.З. СО2- екстракти прянощів: особливості використання у м’ясній промисловості // Матеріали студ. наук. конф. ФХТЕ. – Львів, 2015. – С. 60-62.

7. Грициняк М., Паска М.З. Improvement of technology of boiled sausages usig beet fiber and lactulose // Sesja Naukowa Studenckiego Kola Naukowego Technologow Zywnosci. Krakow: Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kollataja w Krakowie, 2015. – Р. 111.

8. Піліч Н., Драчук У., Паска М. Development of new types of mayonnaise functional purposes // Sesja Naukowa Studenckiego Kola Naukowego Technologow Zywnosci. Krakow: Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kollataja w Krakowie, 2015. – Р. 117.

9. Козелко Я., Ромашко І.С. Використання прянощів у рецептурах майонезів  Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції», 14-15 травня 2015 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2015.– С. 83-85.

10. Куса У., Ромашко І.С. Маргарин з морквяним порошком  Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції», 14-15 травня 2015 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2015.– С. 81-83.

11. Мельник Т., Ромашко І.С. Майонезні дрессинги з гарбузовою клітковиною  Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції», 14-15 травня 2015 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2015.– С. 85-88.

12. Герда І., Ромашко І.С. Використання пектину для стабілізації косметичних емульсій  Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції», 14-15 травня 2015 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2015.– С. 78-81.

13. Драчук У.Р., Бранець Р.Застосування ферментів у м’ясній промисловості.  Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції», 14-15 травня 2015 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2015.– С. 67-68.

14. Драчук У.Р., Гурко Л. Інтенсифікація видобутку рослинних олій одержаних методом екстракції  Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції», 14-15 травня 2015 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2015.– С. 69-70.

15. Драчук У.Р., Тацинець В. Якісні показники кісткового борошна  Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції», 14-15 травня 2015 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2015.– С. 71-72.

16. Драчук У.Р., Вовк Н. Склад та властивості лляної олії  Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції», 14-15 травня 2015 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2015.– С. 72-73. 

17. Драчук У.Р., Насонов Н. Характеристика асортименту ковбасних оболонок.  Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції», 14-15 травня 2015 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2015.– С. 73-75.

18. Балюк О., Галух Б.І. Дослідження споживчих властивостей дитячого мила від різних товаровиробників // Матеріали студ. наук. конф. ФХТЕ (з міжнар. участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції». – Львів, – 2015. – С. 88-89.

19. Комар В., Галух Б.І. Використання м’яса курчат-бройлерів і голубів м’ясних порід у виробництві м’ясних виробів // Матеріали студ. наук. конф. ФХТЕ (з міжнар. участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції». – Львів, – 2015. – С. 89-90.

20. Савшак О., Галух Б.І. Дослідження асортименту та рецептур туалетного мила, яке виробляється та реалізується в Україні // Матеріали студ. наук. конф. ФХТЕ (з міжнар. участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції». – Львів, – 2015. – С. 90-92.

21. Білик І., Галух Б.І. Дослідження функціональних і технологічних властивостей яловичої печінки // Матеріали студ. наук. конф. ФХТЕ (з міжнар. участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції». – Львів, – 2015. – С. 92-93. 

22. Пархомик С., Галух Б.І. Білково-ліпідні продукти з насіння дині та їх використання у технолгії м’ясних виробів // Матеріали студ. наук. конф. ФХТЕ (з міжнар. участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції». – Львів, – 2015. – С. 93-94.

23. Слободяник Г., Галух Б.І. Основні тенденції підвищення смакових властивостей емульсійних продуктів // Матеріали студ. наук. конф. ФХТЕ (з міжнар. участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції». – Львів, – 2015. – С. 54.

24. Церкевич Н.П., Басараб І.М. Використання субпродуктів забійних тварин у лікувальному харчуванні людей // Програма та матеріали Четвертої міжнародної науково-практичної конференції «Перспективи розвитку м’ясної, молочної та олієжирової євроінтеграції», 24-25 березня 2015 р. Тези доповідей. – Київ: НУХТ, 2015 р. – С. 181-182.

25. Іванець Г.О., Басараб І.М. Використання крові і продуктів її переробки в різних галузях промисловості // Програма та матеріали Четвертої міжнародної науково-практичної конференції «Перспективи розвитку м’ясної, молочної та олієжирової євроінтеграції», 24-25 березня 2015 р. Тези доповідей. – Київ: НУХТ, 2015 р. – С. 182-183.

26. Бокало М., Басараб І.М. М’ясо як дієтичний продукт при різних захворюваннях // Матеріали студентської наукової конференції ФХТЕ (з міжнародною участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції», 14-15 травня 2015 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2015 р. – С. 62-63.

27. Малех І., Басараб І.М. Вплив водозв’зуючої здатності на властивості й поведінку м’яса // Матеріали студентської наукової конференції ФХТЕ (з міжнародною участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції», 14-15 травня 2015 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2015 р. – С. 64-65.

28. Тимчук О.О., Басараб І.М. Сучасний спосіб консервування шкур на м’ясокомбінатах // Матеріали студентської наукової конференції ФХТЕ (з міжнародною участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції», 14-15 травня 2015 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2015 р. – С. 65-66.

29. Гобела Ю.В., Басараб І.М. Значення харчових добавок в м’ясній галузі // Матеріали студентської наукової конференції ФХТЕ (з міжнародною участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції», 14-15 травня 2015 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2015 р. – С. 66-67.

30. Молдаванова Л.К., Запотічний Б. Стабільна м᾽ясна емульсія – основа якісної ковбасної продукції // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції», 14-15 травня 2015року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2015.– С. 75-77.

31. Молдаванова Л.К., Проць А. «Йод-альгінат»  наповнювач виробів на основі м᾽ясних фаршів // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції», 14-15 травня 2015року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2015.– С. 77-78.

 

НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА АСПІРАНТІВ

Наукові напрями:

1. Розробка технологій напівкопчених ковбас при використанні сочевиці та пряно-ароматичних речовин.

2. Розробка технології майонезів функціонального призначення збагачених продуктами бджільництва.

3. Розробка технології варених ковбас функціонального призначення.

 

ОСНОВНІ ПУБЛІКАЦІЇ

Аспіранти кафедри активно доповідають на конференціях, семінарах:

Маркович І.І. аспірант. 

2013 р.

- 6th International Scientific Conference, Оctober 28–29, 2013. – Stuttgart, Germany.

- Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, готельного, ресторанного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі і послуг: Міжнародна науково – практична конференція присвячена  75-річчю з дня народження ректора університету (1988-1991 рр.), доктора технічних наук, професора, члена-кореспондента ВАСГНІЛ Бєляєва Михайла Івановича,19 листопада 2013р. Харків: ХДУХТ. 

- Міжнародна науково-технічна конференція, 14 – 15 листопада 2013 р. Київ: НУХТ, 2013. 

2014 р.

- Технічні науки: стан, досягнення і перспективи розвитку м’ясної, оліє жирової та молочної галузей: Третя міжнародна науково-технічна конференція, 25 – 26 березня 2014 р. Київ: НУХТ, 2014.

- Новітні тенденції у харчових технологіях та якість і безпечність продуктів: IV Всеукраїнська науково-практична конференція, 25 – 26 березня 2014 р. Львів: ЛІЕТ, 2014.

- Нові ідеї в харчовій науці – нові продукти у харчовій промисловості: Міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13 – 17 жовтня 2014 р. Київ: НУХТ

- VII Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених та студентів з міжнародною участю «Проблеми формування здорового способу життя у  молоді, Одеса: 2014.

2015 р.

- Міжнародна науково-технічна конференція  «Новітні науково-технічні рішення у харчовій промисловості», 2-3 березня 2015 р. – Львів: СПОЛОМ, 2015.

- Міжнародна науково-технічна конференція 8-9 жовтня 2015 р., Тернопіль ТНТУ імені Івана Пулюя.

- Химия, био- и нанотехнологии, екологія и экономика в пищевой и косметической промышленности: III Международна  научно-практическая конференция, 15-16 октября 2015 г. – Х., 2015

 

Вовк В.В. аспірант.

Приймав активну участь у науковій діяльності кафедри та факультету. Брав участь у Міжнародній науково-технічній конференції  "Стан і перспективи харчової науки та промисловості", яка проходила у Тернопільському національному технічному університеті ім. Івана Пулюя, тема доповіді: "Основні технологічні аспекти використання бджолиного обніжжя у виробництві майонезу" та у Всеукраїнській науковій конференції у Львівському інституті економіки і туризму, тема доповіді: " Інноваційні технології в олійно-жировій промисловості", а також у вистаці "День працівника харчової промисловості".

 

Лескович О.В. аспірант.

Участь у науковій діяльності кафедри та факультету. Брала участь у Міжнародній науково-технічній конференції  "Стан і перспективи харчової науки та промисловості", яка проходила у Тернопільському національному технічному університеті ім. Івана Пулюя, та у Всеукраїнській науковій конференції у Львівському інституті економіки і туризму, а також у вистаці "День працівника харчової промисловості".

 

Результати впровадження

Паска М.З., Маркович І.І. Технічні умови  10.1-00492990-001:2015 Затв. ДНДКІ ветпрепаратів та кормових добавок, від 27.02.2015 р. – Львів, 2015. – 35 с.

Паска М.З., Маркович І.І.  Технологічну інструкцію № 10.1-00492990-002:2015 «Ковбаси напівкопчені із використанням рослинної та пряно-ароматичної сировини» Затв. ДНДКІ ветпрепаратів та кормових добавок, від 27.02.2015 р. – Львів, 2015. – 40 с.

Впроваджено у виробництво нові види напівкопчених з заміною свинини жилованої нежирної м’ясом курятини та з використанням борошна сочевиці, у якості нових видів прянощів використано пряно-ароматичні рослини чебрець та ялівець.

Паска М.З., Маркович І.І., Пряно-ароматична композиція для виготовлення напівкопчених ковбас, заявка  № u201505275, дата подачі 28.05.2015, заявник Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім.. С.З. Гжицького, в Україні, висновок № 17173/3У/15 від 02.10.2015, затверджений Державною службою інтелектуальної власності України

Паска М.З., Маркович І.І., № 94207 Спосіб виробництва комбінованих напівкопчених ковбасних виробів від 10.11.2014 р. в Україні.

Паска М.З., Маркович І.І. № 94028 Спосіб виробництва напівкопчених ковбасних виробів від 10.11. 2014 р. в Україні.

Паска М.З., Маркович І.І. № 103554 Пряно-ароматична композиція для виготовлення напівкопчених ковбас.

 

 

paska

Декан факультету
доктор ветеринарних наук, професор
Паска Марія Зіновіївна

Заступник декана
кандидат технічних наук
Драчук Уляна Романівна

Заступник декана
доцент
Коваль Галина Михайлівна

Заступник декана
асистент
Білик Оксана Ярославівна

load page 0.043867 second, load CPU 0.37