- Деталі
-
Опубліковано: 18 серпня 2016
ЗВ’ЯЗКИ
Міжнарожні зв’язки
ـ Угода про науково-технічне та культурне співпрацю між ЛНУВМтаБТ імені С.З.Ґжицького (Україна) та Лодозською політехнікою
ـ Угода про співпрацю між Інститутом сільськогосподарської та харчової економіки (м. Варшава) та ЛНУВМтаБТ імені С.З.Ґжицького
ـ Угода про науково-технічне та культурне співпрацю між ЛНУВМтаБТ імені С.З.Ґжицького (Україна) та Могилівським державним універсісетом продовольства
ـ Меморандум про співпрацю міжАлматинським Технологічним Університетом (м. Алмати, Казахстан) і ЛНУВМтаБТ імені С.З.Ґжицького
ـ Договір про співпрацю між Щецинським університетом(м. Щецин) і ЛНУВМтаБТ імені С.З.Ґжицького
ـ Договір про міжнародне співпрацю міжНаціональною вищою школою інженерів харчової промисловості та сільськогосподарського виробництва (ENITIAA-Oniris)(м. Нант) та ЛНУВМтаБТ імені С.З.Ґжицького
ـ Договір про співпрацю ЛНУВМтаБТ імені С.З.Ґжицького і Каунаським гуманітарним факультетом Вільнюського університету (Литва)
ـ Договір про співпрацю між Пряшівським університетом (м.Пряшів, Словаччина) і ЛНУВМтаБТ імені С.З.Ґжицького
ـ Договір про співпрацю між Технічним університетом Молдови (м. Кишинів, Молдова) і ЛНУВМтаБТ імені С.З.Ґжицького
ـ Договір про співпрацю між ЛНУВМтаБТ імені С.З.Ґжицького та Казахським національним аграрним університетом (Казахстан)
ـ Договір про співпрацю між Установою освіти Гродненським державним аграрним університетом (м. Гродно, Республіка Білорусь) і ЛНУВМтаБТ імені С.З.Ґжицького
ـ Угода про співпрацю в галузі науки і освіти між ЛНУВМтаБТ імені С.З.Ґжицького та Установою освіти «Білоруським державним аграрним технічним університетом» (БДАТУ) (м. Мінськ).
ـ Договір про співпрацю між Установою освіти «Брестським державним технологічним університетом» та ЛНУВМтаБТ імені С.З.Ґжицького.
ـ Угода про співпрацю з Університетом економіки міста Вроцлав у рамках програми «ЕРАЗМУС+» і ЛНУВМтаБТ імені С.З.Ґжицького.
ـ Угода про співпрацю між Університетом рольнічим міста Кракова (Польша) і ЛНУВМтаБТ імені С.З.Ґжицького.
Кафедра технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів тісно співпрацює із вітчизняними та міжнародними промисловими підприємствами. Викладачі часто проводять практичні заняття на переробних підприємствах, зокрема:
- ЗАТ «Львівський жиркомбінат» м.Львів,
- «Агротем»,м.Стрий Львіської області.
- ТзОВ «Росана, м. Рогатин, Івано-Франківська обл.,
- Хінкель-Когут с.Березень Львівської області, Городоцькогго району,
- ТзОВ «Килина», Львівска обл.,
- «Щирецькі ковбаси» смт. Щирець, Пустомитівський район, Львівська обл.
- ВАТ «Барком» (відомий як «Родинна ковбаска»), Львіська обл.,
- ЗАТ «Пустомити м’ясо» м. Пустомити, Львівська область,
- АПГ «Пан Курчак», Волинська область
- «Миронівський хлібопродукт» м.Київ, тощо.
- Деталі
-
Опубліковано: 18 серпня 2016
НАУКОВА РОБОТА СТУДЕНТІВ:
Керівництво студентами переможцями олімпіад, які одержали нагороди:
2013
Ромашко І.С.:
Панащук Олена, 4-й курс, ФХТЕ, призер (3-е місце) ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади за напрямом «Харчові технології та інженерія», м. Київ, Національний університет харчових технологій, квітень 2013 року.
2015
Галух Б.І.:
Слободяник Ганна, 4-й курс, ФХТЕ, призер (3-е місце) ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади за напрямом «Харчові технології та інженерія», м. Київ, Національний університет харчових технологій, березень 2015 року.
Керівництво студентами учасниками та переможцями конкурсів студентських НДР:
2015
Паска М.З.:
БРАНЕЦЬ Роксоляна, 4-й курс, ФХТЕ, призер (3-е місце) ІІ етапу Всеукраїнської конкурсної науково-дослідної роботи з напряму підготовки «Харчові технології та інженерія», м. Харків, Харківський університет харчування і торгівлі, квітень 2015 року.
2011
Драчук У.Р.
СТАНІСЛАВИШИН Назар 4-й курс, ФХТЕ, учасник ІІ етапу Всеукраїнської конкурсної науково-дослідної роботи з напряму підготовки «Харчові технології та інженерія», м. Київ, Національний університет харчових технологій, лютий 2011 року.
2013
Ромашко І.С.:
ВОВК Володимир, 5-й курс, ФХТЕ, призер (2-е місце) ІІ етапу Всеукраїнської конкурсної науково-дослідної роботи з напряму підготовки «Харчові технології та інженерія», м. Київ, Національний університет харчових технологій, лютий 2013 року.
2014
Галух Б.І.:
МІЩЕРІНА Софія, учасник 2-го етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук, м. Харків, ХНЕУ, 2014 року.
Прізвища студентів, які брали участь у виконанні наукової тематики кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів:
Професор Паска М.З.:
2011
Масола Т. (V к. 2 г.)
Мартинюк Н. (V к. 1 г.)
Лешко Б. (IV к. 2 г.)
Дацишин М. (IV к. 1 г.)
2012
Антоник С.
Кичан Л.
Кухар Г.
Мартинюк Н.
Слабак Н.
Бас У.
Дацишин М.
Карпин Н.
Лешко Б.
2013
Решетовський Ю.- магістр, ФХТЕ
Іваницька В.- магістр, ФХТЕ
Конодюк Ю.- 5 курс, 1п/г, ФХТЕ
Белейчик Н.- магістр, ФХТЕ
Швед О.- - магістр, ФХТЕ
Панащук О.- 5 курс, 1п/г, ФХТЕ
Венгель О.- магістр, ФХТЕ
Вовк В.- магістр, ФХТЕ
Борова О.- 5 курс, 1п/г, ФХТЕ
Василів А.- 5 курс, 1п/г, ФХТЕ
2014
Бранець Р.
Джигін І.
Абдула С.
Савка М.
Панащук О.
Шаль А.
Борова О.
Яцун М.
Піліч Н.
Ярмусь-Мельничук В.
Козелко Я.
Ходюк А.
2015
Бранець Р.
Піліч Н.
Козелко Я.
Станіславишин Я
Гелей А.
Іванців Р.
Брездень А.
Доцент Ромашко І.С.:
2011
Антоник С., ФХТЕ,2 курс
Пиріг В., ФХТЕ, 4 курс
Вовк В., ФХТЕ, 4 курс
2012
Масола Т., ФХТЕ, 5 курс
Пиріг В., ФХТЕ, 5 курс
Вовк В., ФХТЕ, 5 курс
Радушевська Т., ФХТЕ, 2 курс
2013
Домарат У., ФХТЕ, 4 курс
Левчук Р., ФХТЕ, 4 курс
Ніколаєв М., ФХТЕ, 4 курс
Лисак Ю., ФХТЕ, 3 курс
Школа Г., ФХТЕ, 3 курс
2014
Савшак О., ФХТЕ, 4 курс
Школа Г., ФХТЕ, 5 курс
Домарат У., ФХТЕ, 4 курс.
Левчук Р., ФХТЕ, 4 курс.
Брездень М., ФХТЕ, 3 курс
2015
Мельник Т., ФХТЕ, 5 курс
Козелко Я., ФХТЕ, 4 курс
Куса У., ФХТЕ, 4 курс
Герда І., ФХТЕ, 4 курс
Худинець І., ФХТЕ, 2 курс
Доцент Драчук У.Р.:
2015
Бранець Р. (IV к., 1 г.)
Тацинець В. (спец., 1 г.)
Гурко Л. (IV к., 2 г.)
Музика Б. (ІІ к., 1 г.)
Насонов Н. (спец., 1 г.).
Старший викладач Галух Б.І.:
2015
Міщеріна Софія, 4 курс, ФХТЕ,
Герда Іванна, 4 курс, ФХТЕ,
Куса Уляна, 4 курс, ФХТЕ,
Лисак Юлія, 4 курс, ФХТЕ,
Мельник Тетяна, 4 курс, ФХТЕ,
Балюк Оксана, 4 курс, ФХТЕ,
Комар Віктор, 2-й курс (СП), ФХТЕ,
Савшак Ольга, 4 курс, ФХТЕ,
Білик Іванна, 4 курс, ФХТЕ,
Пархомик Станіслав, 4 курс, ФХТЕ,
Слободяник Ганна, 4-й курс, ФХТЕ,
Басараб Уляна, 2-й курс (СП), ФХТЕ,
Андрейків Євгеній, 2-й курс (СП), ФХТЕ.
Старший викладач Басараб І.М.:
2015
Церкевич Н. (спец., 1 г.)
Іванець Г. (спец., 1 г.)
Тимчук О. (спец., 1 г.)
Малех І. (ІІ к., 1 г.)
Дудко Г. (ІІ к., 1 г.)
Асистент Молдаванова Л.К.:
2011
Кузьмин А. (ФХТЕ, V к.),
Пилип’юк І. (ФХТЕ, ІV к.),
Ланько Ю. (ФХТЕ, ІV к.),
2012
Магола Х. (ФХТЕ, ІV к.),
Піняк В. (ФХТЕ, ІV к.),
Пилип’юк І. (ФХТЕ, ІV к.),
Ланько Ю (ФХТЕ, V к.),
2013
Кроншталь О. ( ФХТЕ, ІV к.),
Хомин Б. ( ФХТЕ, ІV к.),
Ходюк А. ( ФХТЕ, ІV к.),
2014
Гуляк Н. ( ФХТЕ, ІV к.),
Рушінець Г.( ФХТЕ, ІV к.),
2015
Чех В. ( ФХТЕ, ІІІ к.),
Проць А ( ФХТЕ, ІІІ к.),
Запотічний Б. ( ФХТЕ, ІV к.),
Магола Я. ( ФХТЕ, ІV к.).
Статті, опубліковані за участю студентів
2011
1. Масола Т., Паска М.З. Підвищення харчової цінності майонезу при використанні сезамової олії // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології. Львів, 2011. С. 41-42.
2. Пігурський А., Паска М.З. Порівняльна оцінка якості рафінованих олій виробників Західного регіону // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології. Львів, 2011. С. 46-47.
3. Дацишин М., Паска М.З. Дослідження інтенсивності зміни величини рН в яловичині nor, pse, dfd // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології. Львів, 2011. С. 52-53.
4. Паска М.З., Маслій О. Підвищення функціональних властивостей майонезу збагачених олією пшеничних зародків / Sesja Naukowa Studenckiego Kola Naukowego Technologow Zywnosci. – 12 kwietnia 2011 r. – Krakow: Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kollataja w Krakowie. – 2011. – C. 135.
5. Мартинюк Н., Паска М.З. Органолептична оцінка варених ковбасних виробів при використанні різних харчових добавок Студентська наукова конференція ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 19 травня 2011, Львів. – С. 43-44.
6. Пиріг В., Вовк В., Ромашко І.С. Харчові добавки в оліє-жирових продуктах Матеріали студентської наукової конференції ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 19 травня 2011 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ, 2011.– С. 47-49.
7. Кузьмин А., Молдаванова Л.К. Використання харчових полісахаридів в м’ясній промисловості. Студентська наукова конференція ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 19 травня 2011, Львів
8. Пилип’юк І., Молдаванова Л.К. Виробництво сосисок з використанням оболонок з бактерицидним покриттям. Студентська наукова конференція ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 19 травня 2011, Львів.
2012
1. Паска М.З., Дацишин М. Динаміка показника рН яловичини, залежно від якості м’яса, отриманого з моменту забою та у період дозрівання / Програма і матеріали 78 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді − вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті», 2-3 квітня 2012 р.− К.: НУХТ, 2012.− Ч. 1.− С. 238-239. (0,23 обл.-вид. арк.).
2. Паска М.З., Слабак Н. Техно-хімічний контроль якості яловичини, збагаченої біологічно-активними речовинами / Матеріали міжнародної студентської наукової конференції, Подільський державний аграрно-технічний університет, 14-16 березня 2012 року. − Кам’янець-Подільський, 2012. – С. 276-277. (0,23 обл.-вид. арк.).
3. Паска М.З., Антоник С. Удосконалення технології варених ковбас при використанні традиційних структуроутворювачів / Матеріали міжнародної студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 20-річчю ФХТЕ), 17-18 травня 2012 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ, 2012.– С.3-4.
4. Паска М.З., Бас У.Р. Удосконалення технології сирокопчених ковбас при використанні страусиного м’яса / Матеріали міжнародної студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 20-річчю ФХТЕ), 17-18 травня 2012 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ, 2012.–С. 4-5
5. Паска М.З., Дацишин М. Удосконалення технології виготовлення напівкопчених ковбас з додаванням соєвого ізоляту / Матеріали міжнародної студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 20-річчю ФХТЕ), 17-18 травня 2012 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ, 2012.–С. 12
6. Паска М.З., Карпин Н. Розробка нових видів кров’яних ковбас при використанні натуральних барвників / Матеріали міжнародної студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 20-річчю ФХТЕ), 17-18 травня 2012 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ, 2012.–С. 17-18.
7. Паска М.З., Кичан Л. Розробка нових видів ліверних ковбас при використанні моркви та кореня селери / Матеріали міжнародної студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 20-річчю ФХТЕ), 17-18 травня 2012 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ, 2012.–С. 20.
8. Паска М.З., Кухар Г. Використання системи НАССР у виробництві вареної ковбаси з додаванням пасти нуту / Матеріали міжнародної студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 20-річчю ФХТЕ), 17-18 травня 2012 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ, 2012.–С. 21.
9. Паска М.З., Мартинюк Н. Удосконалення технології виробництва варено0копчених ковбас при додаванні фісташок / Матеріали міжнародної студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 20-річчю ФХТЕ), 17-18 травня 2012 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ, 2012.–С. 29.
10. Паска М.З., Слабак Н. Технологічні аспекти використання харчових добавок у сирокопчених ковбасах / Матеріали міжнародної студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 20-річчю ФХТЕ), 17-18 травня 2012 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ, 2012.–С. 45.
11. Вовк В., Ромашко І.С. Миючі засоби, їх вплив на організм людини та навколишнє середовище / Матеріали міжнародної студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 20-річчю ФХТЕ), 17-18 травня 2012 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ, 2012.– С. 9-11.
12. Радушевська Т., Ромашко І.С. Цікаво про холестерин / Матеріали міжнародної студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 20-річчю ФХТЕ), 17-18 травня 2012 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ, 2012.– С. 39-40.
13. Бенько Т., Ромашко І.С. Використання природних антиоксидантів у виробництві олійно-жирової продукції / Матеріали міжнародної студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 20-річчю ФХТЕ), 17-18 травня 2012 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ, 2012.– С. 6-8.
14. Пиріг В., Ромашко І.С. Вплив фізико-хімічних чинників на седиментаційну стійкість майонезної емульсії / Матеріали міжнародної студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 20-річчю ФХТЕ), 17-18 травня 2012 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ, 2012.– С. 35-36.
15. Магола Х., Молдаванова Л.К. Використання «Йод-Альгінату» у виробництві на основі м’ясних фаршів. Міжнародна студентська наукова конференція «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» ЛНУВМ та БТ ім. С.З.Гжицького (присвячена 20-річчю ФХТЕ).– 17-18 травня 2012 р.– Львів, 2012.– С. 26-27.
16. Піняк В., Молдаванова Л.К. Скорочення втрат маси і збереження якості при зберіганні замороженого м’яса і м’ясопродуктів. Міжнародна студентська наукова конференція «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» ЛНУВМ та БТ ім. С.З.Гжицького (присвячена 20-річчю ФХТЕ).– 17-18 травня 2012 р.– Львів, 2012.– С. 36-37.
2013
1. Борова О., Паска М.З. Вміст пігментів у яловичині із специфічним розвитком автолітичних процесів Sesja Naukowa Studenckiego Kola Naukowego Technologow Zywnosci, 2 kwietnia 2013 r. – Krakow: Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kollataja w Krakowie, 2013. – Р. 99-100.
2. Решетовський Ю., Паска М.З. Використання шприцювальних розсолів збагачених молочною сироваткою у технології м’ясокопченостей // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 23-24 травня 2013 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З.Гжицького, 2013.– С. 45.
3. Іваницька В., Паска М.З. Розробка нових видів маргарину підвищеної біологічної цінності при використанні пелюсток троянди // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 23-24 травня 2013 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З.Гжицького, 2013.– С. 62.
4. Конодюк Ю., Паска М.З. Харчова та біологічна цінність оленини // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 23-24 травня 2013 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З.Гжицького, 2013.– С. 63.
5. Белейчик Н., Паска М.З. Органолептичні показники варених ковбас призначених для геродієтичного харчування // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 23-24 травня 2013 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З.Гжицького, 2013.– С. 9-11.
6. Швед О., Паска М.З. Функціонально-технологічні властивості харчових волокон люпину // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 23-24 травня 2013 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З.Гжицького, 2013.– С. 67-68.
7. Панащук О., Паска М.З. Розробка нових видів сирокопчених ковбас мускатного горіха та коріандру // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 23-24 травня 2013 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З.Гжицького, 2013.– С. 40-41.
8. Вовк В., Паска М.З. Сучасні екстрагенти для видобутку олії із рослинної сировини // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 23-24 травня 2013 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З.Гжицького, 2013.– С. 14-15.
9. Венгель О., Паска М.З. Розробка нових видів десертних майонезів при використанні смако-ароматичних добавок // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 23-24 травня 2013 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З.Гжицького, 2013.– С. 61-62.
10. Борова О., Паска М.З. Функціонально технічні властивості м’яса з ознаками PSE та DFD // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 23-24 травня 2013 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З.Гжицького, 2013.– С. 11-
11. Швед О., Паска М.З. Розробка нових видів варених ковбас із використанням харчових волокон люпину // Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених і студентів «Актуальні проблеми розвитку харчових виробництв, готельного, ресторанного господарства і торгівлі», 25 квітня 2013 р. Тези доповідей. – Харків: ХДУХТ, 2013.– С. 105.
12. Василів А., Паска М.З. Розробка нових видів сирокопчених ковбас при використанні нетрадиційної сировини // Матеріали 79 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті». Тези доповідей. – Київ: НУХТ.– Ч.1.– С. 393-394.
13. Домарат У., Ромашко І.С. Використання емульгаторів і структуроутворювачів при виробництві маргарину / Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 23-24 травня 2013 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З.Гжицького, 2013.– С. 22-23.
14. Левчук Р., Ромашко І.С. Кукурудзяна олія у виробництві майонезу / Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 23-24 травня 2013 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З.Гжицького, 2013.– С. 29-30.
15. Лисак Ю., Ромашко І.С. Насіння томатів – альтернативне джерело олії / Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 23-24 травня 2013 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З.Гжицького, 2013.– С. 31
16. Пиріг В., Ромашко І.С. Мило-скраб з подрібненою кавою / Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 23-24 травня 2013 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З.Гжицького, 2013.– С. 41-42.
17. Ніколаєв М., Ромашко І.С. Підкислювачі у рецептурах майонезів / Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 23-24 травня 2013 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З.Гжицького, 2013.– С. 64.
18. Школа Г., Ромашко І.С. Виноградна кісточка – унікальний продукт для видобутку олії / Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 23-24 травня 2013 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З.Гжицького, 2013.– С. 68-69.
19. Драчук У.Р., Савчук А. Способи виробництва кісткового борошна. Матеріали студ. наук. конф. ФХТЕ. Львів, 2013. – С.49.
20. Драчук У.Р., Яцун М. Вплив терміну зберігання на якісні показники «Львівських дріжджів» Матеріали студ. наук. конф. ФХТЕ , Львів, 2013. Матеріали студ. наук. конф. ФХТЕ. Львів, 2013. – С.59-60.
21. Галух Б.І., Міщеріна С. Виробництво нових видів майонезів функціонального призначення. // Матеріали міжнародної студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» – 23-24 травня 2013 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ. - 2013. – С.33 – 34.
22. Молдаванова Л.К., Ходюк А. Ефективне і раціональне використання кісток забійних тварин // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 23-24 травня 2013 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З.Гжицького, 2013.– С. 53-54.
23. Молдаванова Л.К., Кроншталь О.В. Вплив виду використаної сировини і обладнання на кількість металомагнітних домішок в кормовому борошні // Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених і студентів «Актуальні проблеми розвитку харчових виробництв, готельного, ресторанного господарства і торгівлі», 25 квітня 2013 р. Тези доповідей. – Харків: ХДУХТ, 2013.– С. 92.
24. Молдаванова Л.К., Хомин Б. Скорочення втрат м’яса і збереження якості при зберіганні замороженого м’яса і м’ясопродуктів // Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених і студентів «Актуальні проблеми розвитку харчових виробництв, готельного, ресторанного господарства і торгівлі», 25 квітня 2013 р. Тези доповідей. – Харків: ХДУХТ, 2013.– С. 104.
2014
1. Бранець Р., Паска М.З. Перспективи використання нетрадиційної сировини – м’яса голубів // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014.– С. 18-19.
2. Джигін І., Паска М.З. Вплив рослинної добавки калини звичайної на зберігання м’ясного фаршу // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014.– С. 23-24.
3. Абдула С., Паска М.З. Колаген в сучасних харчових технологіях // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014.– С. 29-30.
4. Савка М., Паска М.З., Ромашко І.С. Розробка нових видів напівкопчених ковбас при використанні добавок рослинного походження // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014.– С. 31-31.
5. Панащук О., Паска М.З. Розширення асортименту м’ясних делікатесів із використанням білих грибів // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014.– С. 39-40.
6. Shal A., Paska M. Changing the acid number and peroxidation among of lipids cooked sausages during storage // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014.– С. 40-41.
7. Піяк Н., Паска М.З., Лозинська Г.М. Оргаолептична оцінка варених ковбасних виробів з використанням рисового борошна // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014.– С. 41-42.
8. Борова О., Паска М.З. Коптильні препарати у технології ковбасних виробів // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014.– С. 49-50.
9. Яцун М., Паска М.З. Удосконалення технології гірчичного соусу // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014.– С. 50-51.
10. Піліч Н., Паска М.З. Розробка нових видів соусів-дресингів // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014.– С. 55-56.
11. Ярмусь-Мельничук В., Паска М.З. М’ясо нутрій – харчова та біологічна цінність // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014.– С. 56-57.
12. Козелко Я., Паска М.З. Сенсорні показники якості рослинних олій // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014.– С. 60-61.
13. Ходюк А., Паска М.З. Харчова цінність м’ясної сировини для виготовлення паштетів, паст, фаршів // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014.– С. 65-66.
14. Савшак О., Ромашко І.С. Рослинні олії – джерело альтернативної енергії Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014.– С. 20-21.
15. Школа Г., Ромашко І.С. Харчова та біологічна цінність гарбузової олії Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014.– С. 33-34.
16. Домарат У., Ромашко І.С. Скрабові мила з використанням лікувальних грязей Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014.– С. 43-44.
17. Левчук Р., Ромашко І.С. Жири та олії у складі твердого шампуню Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014.– С. 53-54.
18. Брездень М., Ромашко І.С. Технічне використання жирів Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014.– С. 59-60.
19. Драчук У.Р., Балюк О. Використання стабілізаторів та емульгаторів при виробництві майонезу Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014. – С. 24-25.
20. Драчук У.Р., Ніколаєв М. Застосування рослинних компонентів для розширення асортименту мил-скрабів. Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014. – С. 35-36.
21. Драчук У.Р., Савчук А. Порівняльна характеристика оболонок для виробництва ковбас. Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014. – С. 46-47.
22. Герда І., Галух Б.І. Функціональні властивості олії з насіння чорного кмину // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 22-23 травня 2014 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ. - 2014. – С. 26-27.
23. Куса У., Галух Б.І. Збагачення майонезів комплексом природних антиоксидантів і біологічно активних речовин // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 22-23 травня 2014 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ. - 2014. – С. 37-38.
24. Лисак Ю., Галух Б.І. Використання нових видів олій у сучасних рецептурах майонезів // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 22-23 травня 2014 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ. - 2014. – С. 48-49.
25. Мельник Т., Галух Б.І. Порівняльна оцінка якості майонезів, виготовлених різними товаровиробниками України // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 22-23 травня 2014 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ. - 2014. – С. 54-55.
26. Басараб І.М., Савчук А.П. Біологічно активні добавки, які уповільнюють псування харчових продуктів // Матеріали студентської наукової конференції ФХТЕ (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 22-23 травня 2014 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМта БТ ім. С.З. Гжицького, 2014 р. – С. 28-29.
27. Басараб І.М., Шустал О.В. Спосіб виробництва лікувально-профілактичних продуктів із порошком цистозіри // Матеріали студентської наукової конференції ФХТЕ (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології», 22-23 травня 2014 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМта БТ ім. С.З. Гжицького, 2014 р. – С. 38-39.
28. Молдаванова Л.К., Гуляк Н. Хімічний склад, функціональні властивості та використання м’яса механічного обвалювання // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014.– С. 22-23.
29. Молдаванова Л.К., Рушінець Г. Сучасні пакувальні матеріали для м’яса і м’ясних виробів // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології» (присвячена 230-річчю ветеринарної освіти в Україні), 22-23 травня 2014 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2014.– С. 34-35.
2015
1. Свистун А., Паска М.З. Харчування космонавтів на міжнародних космічних станціях // Матеріали студ. наук. конф. ФХТЕ. – Львів, 2015. – С. 51-53.
2. Хомяк Ю., Паска М.З. Досягнення харчових технологій у виробництві продуктів спортивного харчування // Матеріали студ. наук. конф. ФХТЕ. – Львів, 2015. – С. 53-55.
3. Духницький В., Паска М.З. Основи раціонального харчування студентів // Матеріали студ. наук. конф. ФХТЕ. – Львів, 2015. – С. 55-57.
4. Гелей А., Паска М.З. Технологічні особливості приготування м’яса грилю // Матеріали студ. наук. конф. ФХТЕ. – Львів, 2015. – С. 57-59.
5. Іванців Р., Паска М.З. Розробка нових видів м’ясних соусів // Матеріали студ. наук. конф. ФХТЕ. – Львів, 2015. – С. 59-60.
6. Станіславишин Я., Паска М.З. СО2- екстракти прянощів: особливості використання у м’ясній промисловості // Матеріали студ. наук. конф. ФХТЕ. – Львів, 2015. – С. 60-62.
7. Грициняк М., Паска М.З. Improvement of technology of boiled sausages usig beet fiber and lactulose // Sesja Naukowa Studenckiego Kola Naukowego Technologow Zywnosci. Krakow: Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kollataja w Krakowie, 2015. – Р. 111.
8. Піліч Н., Драчук У., Паска М. Development of new types of mayonnaise functional purposes // Sesja Naukowa Studenckiego Kola Naukowego Technologow Zywnosci. Krakow: Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kollataja w Krakowie, 2015. – Р. 117.
9. Козелко Я., Ромашко І.С. Використання прянощів у рецептурах майонезів Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції», 14-15 травня 2015 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2015.– С. 83-85.
10. Куса У., Ромашко І.С. Маргарин з морквяним порошком Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції», 14-15 травня 2015 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2015.– С. 81-83.
11. Мельник Т., Ромашко І.С. Майонезні дрессинги з гарбузовою клітковиною Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції», 14-15 травня 2015 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2015.– С. 85-88.
12. Герда І., Ромашко І.С. Використання пектину для стабілізації косметичних емульсій Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції», 14-15 травня 2015 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2015.– С. 78-81.
13. Драчук У.Р., Бранець Р.Застосування ферментів у м’ясній промисловості. Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції», 14-15 травня 2015 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2015.– С. 67-68.
14. Драчук У.Р., Гурко Л. Інтенсифікація видобутку рослинних олій одержаних методом екстракції Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції», 14-15 травня 2015 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2015.– С. 69-70.
15. Драчук У.Р., Тацинець В. Якісні показники кісткового борошна Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції», 14-15 травня 2015 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2015.– С. 71-72.
16. Драчук У.Р., Вовк Н. Склад та властивості лляної олії Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції», 14-15 травня 2015 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2015.– С. 72-73.
17. Драчук У.Р., Насонов Н. Характеристика асортименту ковбасних оболонок. Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції», 14-15 травня 2015 року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2015.– С. 73-75.
18. Балюк О., Галух Б.І. Дослідження споживчих властивостей дитячого мила від різних товаровиробників // Матеріали студ. наук. конф. ФХТЕ (з міжнар. участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції». – Львів, – 2015. – С. 88-89.
19. Комар В., Галух Б.І. Використання м’яса курчат-бройлерів і голубів м’ясних порід у виробництві м’ясних виробів // Матеріали студ. наук. конф. ФХТЕ (з міжнар. участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції». – Львів, – 2015. – С. 89-90.
20. Савшак О., Галух Б.І. Дослідження асортименту та рецептур туалетного мила, яке виробляється та реалізується в Україні // Матеріали студ. наук. конф. ФХТЕ (з міжнар. участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції». – Львів, – 2015. – С. 90-92.
21. Білик І., Галух Б.І. Дослідження функціональних і технологічних властивостей яловичої печінки // Матеріали студ. наук. конф. ФХТЕ (з міжнар. участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції». – Львів, – 2015. – С. 92-93.
22. Пархомик С., Галух Б.І. Білково-ліпідні продукти з насіння дині та їх використання у технолгії м’ясних виробів // Матеріали студ. наук. конф. ФХТЕ (з міжнар. участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції». – Львів, – 2015. – С. 93-94.
23. Слободяник Г., Галух Б.І. Основні тенденції підвищення смакових властивостей емульсійних продуктів // Матеріали студ. наук. конф. ФХТЕ (з міжнар. участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції». – Львів, – 2015. – С. 54.
24. Церкевич Н.П., Басараб І.М. Використання субпродуктів забійних тварин у лікувальному харчуванні людей // Програма та матеріали Четвертої міжнародної науково-практичної конференції «Перспективи розвитку м’ясної, молочної та олієжирової євроінтеграції», 24-25 березня 2015 р. Тези доповідей. – Київ: НУХТ, 2015 р. – С. 181-182.
25. Іванець Г.О., Басараб І.М. Використання крові і продуктів її переробки в різних галузях промисловості // Програма та матеріали Четвертої міжнародної науково-практичної конференції «Перспективи розвитку м’ясної, молочної та олієжирової євроінтеграції», 24-25 березня 2015 р. Тези доповідей. – Київ: НУХТ, 2015 р. – С. 182-183.
26. Бокало М., Басараб І.М. М’ясо як дієтичний продукт при різних захворюваннях // Матеріали студентської наукової конференції ФХТЕ (з міжнародною участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції», 14-15 травня 2015 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2015 р. – С. 62-63.
27. Малех І., Басараб І.М. Вплив водозв’зуючої здатності на властивості й поведінку м’яса // Матеріали студентської наукової конференції ФХТЕ (з міжнародною участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції», 14-15 травня 2015 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2015 р. – С. 64-65.
28. Тимчук О.О., Басараб І.М. Сучасний спосіб консервування шкур на м’ясокомбінатах // Матеріали студентської наукової конференції ФХТЕ (з міжнародною участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції», 14-15 травня 2015 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2015 р. – С. 65-66.
29. Гобела Ю.В., Басараб І.М. Значення харчових добавок в м’ясній галузі // Матеріали студентської наукової конференції ФХТЕ (з міжнародною участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції», 14-15 травня 2015 р. Тези доповідей. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2015 р. – С. 66-67.
30. Молдаванова Л.К., Запотічний Б. Стабільна м᾽ясна емульсія – основа якісної ковбасної продукції // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції», 14-15 травня 2015року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2015.– С. 75-77.
31. Молдаванова Л.К., Проць А. «Йод-альгінат» наповнювач виробів на основі м᾽ясних фаршів // Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю) «Проблеми та перспективи харчових технологій і екобезпеки продукції», 14-15 травня 2015року. – Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2015.– С. 77-78.
- Деталі
-
Опубліковано: 18 серпня 2016
НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА АСПІРАНТІВ
Наукові напрями:
1. Розробка технологій напівкопчених ковбас при використанні сочевиці та пряно-ароматичних речовин.
2. Розробка технології майонезів функціонального призначення збагачених продуктами бджільництва.
3. Розробка технології варених ковбас функціонального призначення.
ОСНОВНІ ПУБЛІКАЦІЇ
Аспіранти кафедри активно доповідають на конференціях, семінарах:
Маркович І.І. аспірант.
2013 р.
- 6th International Scientific Conference, Оctober 28–29, 2013. – Stuttgart, Germany.
- Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, готельного, ресторанного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі і послуг: Міжнародна науково – практична конференція присвячена 75-річчю з дня народження ректора університету (1988-1991 рр.), доктора технічних наук, професора, члена-кореспондента ВАСГНІЛ Бєляєва Михайла Івановича,19 листопада 2013р. Харків: ХДУХТ.
- Міжнародна науково-технічна конференція, 14 – 15 листопада 2013 р. Київ: НУХТ, 2013.
2014 р.
- Технічні науки: стан, досягнення і перспективи розвитку м’ясної, оліє жирової та молочної галузей: Третя міжнародна науково-технічна конференція, 25 – 26 березня 2014 р. Київ: НУХТ, 2014.
- Новітні тенденції у харчових технологіях та якість і безпечність продуктів: IV Всеукраїнська науково-практична конференція, 25 – 26 березня 2014 р. Львів: ЛІЕТ, 2014.
- Нові ідеї в харчовій науці – нові продукти у харчовій промисловості: Міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13 – 17 жовтня 2014 р. Київ: НУХТ
- VII Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених та студентів з міжнародною участю «Проблеми формування здорового способу життя у молоді, Одеса: 2014.
2015 р.
- Міжнародна науково-технічна конференція «Новітні науково-технічні рішення у харчовій промисловості», 2-3 березня 2015 р. – Львів: СПОЛОМ, 2015.
- Міжнародна науково-технічна конференція 8-9 жовтня 2015 р., Тернопіль ТНТУ імені Івана Пулюя.
- Химия, био- и нанотехнологии, екологія и экономика в пищевой и косметической промышленности: III Международна научно-практическая конференция, 15-16 октября 2015 г. – Х., 2015
Вовк В.В. аспірант.
Приймав активну участь у науковій діяльності кафедри та факультету. Брав участь у Міжнародній науково-технічній конференції "Стан і перспективи харчової науки та промисловості", яка проходила у Тернопільському національному технічному університеті ім. Івана Пулюя, тема доповіді: "Основні технологічні аспекти використання бджолиного обніжжя у виробництві майонезу" та у Всеукраїнській науковій конференції у Львівському інституті економіки і туризму, тема доповіді: " Інноваційні технології в олійно-жировій промисловості", а також у вистаці "День працівника харчової промисловості".
Лескович О.В. аспірант.
Участь у науковій діяльності кафедри та факультету. Брала участь у Міжнародній науково-технічній конференції "Стан і перспективи харчової науки та промисловості", яка проходила у Тернопільському національному технічному університеті ім. Івана Пулюя, та у Всеукраїнській науковій конференції у Львівському інституті економіки і туризму, а також у вистаці "День працівника харчової промисловості".
Результати впровадження
Паска М.З., Маркович І.І. Технічні умови 10.1-00492990-001:2015 Затв. ДНДКІ ветпрепаратів та кормових добавок, від 27.02.2015 р. – Львів, 2015. – 35 с.
Паска М.З., Маркович І.І. Технологічну інструкцію № 10.1-00492990-002:2015 «Ковбаси напівкопчені із використанням рослинної та пряно-ароматичної сировини» Затв. ДНДКІ ветпрепаратів та кормових добавок, від 27.02.2015 р. – Львів, 2015. – 40 с.
Впроваджено у виробництво нові види напівкопчених з заміною свинини жилованої нежирної м’ясом курятини та з використанням борошна сочевиці, у якості нових видів прянощів використано пряно-ароматичні рослини чебрець та ялівець.
Паска М.З., Маркович І.І., Пряно-ароматична композиція для виготовлення напівкопчених ковбас, заявка № u201505275, дата подачі 28.05.2015, заявник Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім.. С.З. Гжицького, в Україні, висновок № 17173/3У/15 від 02.10.2015, затверджений Державною службою інтелектуальної власності України
Паска М.З., Маркович І.І., № 94207 Спосіб виробництва комбінованих напівкопчених ковбасних виробів від 10.11.2014 р. в Україні.
Паска М.З., Маркович І.І. № 94028 Спосіб виробництва напівкопчених ковбасних виробів від 10.11. 2014 р. в Україні.
Паска М.З., Маркович І.І. № 103554 Пряно-ароматична композиція для виготовлення напівкопчених ковбас.